Spinn-Olle

Var och tränade spy-nning idag. Bra pass, bra instruktör. Men jag lyckades så klart inte mer än 15 minutr utn att kolla på klockan.

Idag hade jag Spinn-Olle bredvid mig. Spinn-Olle är en ganska så alldaglig man som förmodligen är utan vänner. Han är kontakstsökande till tusen.

Spinn-Olle satt på cykeln bredvid mig. Som tur var stod den snett bakåt så jag slapp ha honom i ögonvrån hela tiden.

Det kom små ljud ur Spinn-Olle under hela passet. Han kunde inte hålla takten för fem öre och ville mest bara prata lite smått om hur jobbigt det var att cykla. Ingen lyssnade på Spinn-Olle.

Spinn-Olle byter då taktik och börjar sjunga med i låtarna. Först ut är Whams ”Wake me up before you go go”. Då känner jag mig tvungen att skicka en lagom mördande blick åt hans håll.

Spinn-Olle lugnar ner sången, men vad händer då? Hans cykel börjar ge ljud ifrån sig. Tjutande ljud. Instruktören frågar vems cykel som låter. Spinn-Olle skiner upp och blir helt lycklig men kommer på sig själv och lägger an en besvärad min och pekar på sin cykel. Rycker på axlarna och njuter av uppmärksamheten. Instruktören säger att han kan byta cykel om han vill. Då får Spinn-Olle äntligen prata med nån som lyssnar. Så alla hör. Vilken lycka. 
Cykeln som Spinn-Olle kan byta till tår dock längst bak i hörnet, så han väljer att sitta kvar på tjutcykeln. 

Spinn-Olle trampar på och sjunger då och då med i musiken….Efter passet när några av oss stretchar kommer han förbi och hoovrar lite för att få till ett samtal. Ingen nappar och Spinn-Olle ger upp och beger sig mot omklädningsrummet. 

Jag hoppas han hittade någon där att prata med….. 

 

About

View all posts by

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.